Главная
Регистрация
Вход
Payshanba
21.11.2024
20:07
Приветствую Вас Mehmon | RSS
Www.Uz-DunYo.CoM

Меню сайта

Категории раздела
Индийские фильмы / Hindcha
Узбек фильмы / O'zbek Kino
Приключения / Sarguzashli
Мультфильмы / Multfilmlar
Концерты / Konsertlar
Сериалы / Seriallar
Приколы / Prikollar
Новости / Yangiliklar
Ужасы / Qo'rqinchli
Разное / Har hil
Ислам / Islomiy
Драма /Drama
Боевик / Jangari
Комедия / Kulgili
Фантастика/Fantastika
Клипы / Kliplar
Документальные / Hujjatli
Юмори / Xazillar
Триллер / Triller
Статья / Maqola
Кухня / Oshxona
SeVgi IzhoRlaRi
Har-Hil SheRlaR
Спорт / Sport
Исторические/Tarixiy
Yulduzlar / Xaqida
Телепередачи / TV Ko'rsatuv

Мини-чат

Ob-Havo


FOTOGALERIYA

  
Главная » 2011 » Avgust » 23 » "Наполеон" торти
20:30
"Наполеон" торти


"Наполеон" торти


Бу француз тортининг асл номи "Mille-feuille" ва унинг рецепти биринчи марта 1651 йилда чоп этилган "Француз ошхонаси" номли китобда келтирилган. Mille-feuille бошқа мамлакатларда "Наполеон" номи билан ҳам машхур. Тахмин қилинишича французлар бу тортнинг италиянча тайёрлаш услубини "Наполитан торти" деб аташган ва вақт ўтиши билан наполитан сўзи наполеонга айланиб борган. Наполеон тортининг турли ҳил тайёрланиш услублари мавжуд бўлиб, у жуда майин ва мазали таъмга эга.

МАСАЛЛИҚЛАР:

Биринчи хамир:

150 гр сариёғ ёки маргарин
1ст ун

Иккинчи хамир:

2 ст ун
100 мл сут
1 та тухум
чимдим туз

Крем:

6 та тухум сариғи (ёки 3 та тухум)
1 ст шакар
60 гр крахмал ёки ун
600 мл сут
150-200 гр сариёғ

ТАЙЁРЛАНИШИ:

Икки ҳил хамир қориб олиб кейин иккаласини бирбирига қўшамиз.

1. Биринчи хамирни тайёрлаш учун муздек сариёғга ун қўшиб...

2. ...хамир холига келгунча қориштирамиз.

3. Тайёр хамирни совутгичга қўямиз.
4. Иккинчи хамирни тайёрлаш учун унга сут, тухум, туз солиб қорамиз ва...
5. ...муштлаб ҳамир холига келтирамиз.

6. Хамирни бироз ёйиб олиб ўртасига совутгичда турган сариёғли хамирни қўямиз.

7. Пасидаги хамир четларини ўраб, иккала хамирни бирлаштириб зувалача холига келтирамиз.
8. Тайёр бўлган хамирни бироз ёйиб, иккала четини устма уст тахлаймиз. Ва шу жараённи икки уч марта такрорлаймиз.
9. Хамирни пичоқда 12 бўлакка бўлиб, целофанга солиб совутгичга 30 дақиқага қўямиз.

10. Совутгичдан биттадан хамир бўлакчаларини оламиз ва жувада ёйиб, диаметри 20 см ликопчани қўйиб четларини кесиб оламиз.

Қўшимча: Хамирни пишириқ қоғози устида ёйиб, қоғози билан листга қўйилса осон бўлади.


11. Хамирларни 180 С даражагача қиздирилган духовкада 5-7 дақиқадан пишириб оламиз.

12. Ҳар бир қават орасига заварной крем суртиб, торт қаватларини устма уст териб чиқамиз.

Заварной кремнинг тайёрлаш услуби мана бу рецептда кўрсатилган.
13. Оҳирги қаватига крем суртмасдан, устига тахтакач қўйиб, оғирроқ (1 кг гача) нарса билан 4-5 соат давомида бостириб қўямиз.

14. Торт усти ва ёнларига крем суртиб, хамир четидан ортиб қолган бўлакларни майдалаб, сепиб чиқамиз.

15. Тайёр тортни совутгичга 2-3 соатга қўямиз.

Торт тайёр. Ёқимли иштаҳа!

ҚЎШИМЧА:

Креми учун:

Заварной крем тайёрлаб олиб совутилади.
Сариёғни миксерда кўпиртириб оз-оздан заварной креми қўшиб кўпиртирилади.

- Заварной креми билан тайёрланган "Наполеон торти" юмшоқ ва майин бўлади.

- Қуруқроқ ва қарсилдоқ "Наполеон торти" ни ёқтирсангиз қуюлтирилган сут (сгущёнка) билан cариёғдан тайёрланган крем ишлатишингиз мумкин.
Категория: Кухня / Oshxona | Просмотров: 1866 | Добавил: UzDunYo | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
0  
1 _DAVRONBEK_   (24.08.2011 14:12) [Материал]
VOY VOY NAMUNCHA SAHARLIGA TAYORLELAR YEYLIK smile

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Saytga kirish

Malumot izlash

Yangi kun tartibi
«  Avgust 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

SMS




Sayt Faollari

UzDunYo

Пол: Ayol
Новостей:2585

Administrator



_DAVRONBEK_

Пол: Erkak
Новостей:1489

Do'st



Ukinch

Пол: Erkak
Новостей:1262

Moderator



Axliddin

Пол: Erkak
Новостей:202

Administrator



nodirbek547

Пол: Erkak
Новостей:756

Moderator



Copyright MyCorp © 2024