Главная
Регистрация
Вход
Juma
26.04.2024
23:13
Приветствую Вас Mehmon | RSS
Www.Uz-DunYo.CoM

Меню сайта

Категории раздела
Индийские фильмы / Hindcha
Узбек фильмы / O'zbek Kino
Приключения / Sarguzashli
Мультфильмы / Multfilmlar
Концерты / Konsertlar
Сериалы / Seriallar
Приколы / Prikollar
Новости / Yangiliklar
Ужасы / Qo'rqinchli
Разное / Har hil
Ислам / Islomiy
Драма /Drama
Боевик / Jangari
Комедия / Kulgili
Фантастика/Fantastika
Клипы / Kliplar
Документальные / Hujjatli
Юмори / Xazillar
Триллер / Triller
Статья / Maqola
Кухня / Oshxona
SeVgi IzhoRlaRi
Har-Hil SheRlaR
Спорт / Sport
Исторические/Tarixiy
Yulduzlar / Xaqida
Телепередачи / TV Ko'rsatuv

Мини-чат

Ob-Havo


FOTOGALERIYA

  
Главная » 2011 » May » 18 » "Merjimek ko'ftesi" Turkcha taom!
12:19
"Merjimek ko'ftesi" Turkcha taom!
Masalliqlar:

1. 1 stakan (merjimek) chechevitsa
2. 1 litr suv
3. 2 stakan inje bulgur (bug’doyni mahsus maydalangani, Turk marketlarida albatta bo’ladi)
4. 2 dona o’rta kattalikda piyoz
5. 0.5 stakan salat yoki zaytun yog’i
6. 1.5 qoshiq qizil bolgarskiy tomati
7. 1,5 choy qoshig’i murch
8. Xohlaganingiz qadar garmdori (men 1 choy qoshig’i soldim)
9. 2 qoshiq issiq suv
10. 1.5 qoshiq pomidor tomati
11. Yarim bog’ petrushka
12. 5-6 dona yashil piyoz
13. 2 choy qoshig’i tuz
14. Salat yaproqlari

Tayyorlanishi:

1. 1 stakan qizil merjimekni yuvib 1 litr suv bilan birga qozonda qaynating. Qozonning qopqog’ini yopmang, darrov toshadi. Merjimekler ezilib, ozgina suvi qolguncha qaynating. (Butun suvini tortib olsa ko’ftelar quruq bo’ladi)

2. 2 stakan inje bulgurni chuqur va keng idishga soling. Ustiga ozgina suvli pishgan merjimekni solib aralashtiring. İdishni ustini yaxshilab yopib, mejimeklar shishguncha (30-45 daqiqa) kuting.

3. Merjimekler tayyor bo’lguncha 2 dona piyozni yarim stakan yog’da qovuring. Piyozlar o’lgandan keyin ustiga tomatlarni soling. Murch, garmdorini ham aralashtiring. Ohirida 2 qoshiq qaynagan suvni tovaga solib 1-2 daqiqa qaynating.

4. Bu qorishmani ham merjimekni ustiga soling. Butun masalliqlarni aralashtirib, idishning ustini yana yoping.

5. Yashil piyozni yuvib mayda to’g’rang. Yarim bog’ petrushkani ham maydalab tog’rang.

6. Chuqur idishimizdagi qorishmaga 2 choy qoshig’i tuzni aralashtirib 10 daqiqa davomida yaxshilab qoring. To’g’ragan piyoz va petrushkani ham qorishmaga aralashtiring va yana 2 daqiqa qoring. Tayyor bo’lgan qorishmadan yong’oq kattaligida bo’laklar olib kotletga o’hshatib shakl bering.

7. Servis tarelkangizni ostiga salat yaproqlarini solib, ustiga kotletlarni tizing.

Yoqimli ishtaha Kulgi

Категория: Кухня / Oshxona | Просмотров: 821 | Добавил: UzDunYo | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Saytga kirish
Login:
Parol:

Malumot izlash

Yangi kun tartibi
«  May 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

SMS




Sayt Faollari

UzDunYo

Пол: Ayol
Новостей:2585

Administrator



_DAVRONBEK_

Пол: Erkak
Новостей:1489

Do'st



Ukinch

Пол: Erkak
Новостей:1262

Moderator



Axliddin

Пол: Erkak
Новостей:202

Administrator



nodirbek547

Пол: Erkak
Новостей:756

Moderator



Copyright MyCorp © 2024