Qaymoq-0.5litr(suyuq), margarine 250 gr, un 3-4st (+vanilin) soda+uksus 0.5choy qoshiq Nachinka: yong'oq 1 kosa,shakar1kich.kosa,tuxum 1 dona. Shakar kukuni Margarinni qirg'ichdan chiqarib unning ozroq qismi bilan uqalanadi. Alohida idishda qaymoq soda bilan aralashtiriladi va bu aralashma bilan margarinli undan qoriladi. Tingan xamir yupqa qilib yoyiladi va 3 enlik qilib kesib olinadi. Bu tasmalarning uzunligi 25 sm bo'lishi kerak. Xar bir tasmaga nachinka tarqatib yoyib chiqilib, ularni uchburchak shaklida ikki tarafga tushib bekitib tugiladi. Xamirning ikkita cheti bekitib qo'yiladi. O'rta olovda 30-40 daqiqa davomida pishiriladi va pishib chiqqandan keyin issiqligida shakar kukuni sepiladi Yong'oqcha Un 3st, tuxum 2 dona, shakar 0.5 st, margarine-250gr, soda+uksus 1 choy qoshiq, vanillin Krem:sgushyonnoe moloko, yong'oq 200gr Un bilan margarine birga uqalanadi. Alohida idishda tuxum sarig'I shakar va soda+uksus bilan aralashtiriladi va margarinli un bilan birga xamir qoriladi. Krem uchun quyultirilgan sut maydalangan yong'oq bilan aralashtiriladi va bu massaliq bilan ,pishib chiqqan va sovitilgan yong'oqchalar to'ldiriladi.
|